Moderaterna, kristdemokraterna och sverigedemokraterna vill ha folkräkning för att komma åt bidragsfusk

Moderaterna, kristdemokraterna och sverigedemokraterna vill ha en folkräkning i Sverige för att komma åt problemet med personer som är skrivna på platser i Sverige där de inte bor och personer med multipla identiteter.

Skatteverket har uppskattat att det finns 200 000 till 300 000 personer som är skrivna på adresser där de inte bor. Samtidigt finns det personer med multipla identiteter.

Senast en nationell folkräkning genomfördes i Sverige var 1990. Ulf Kristersson anser inte att det räcker med att Skatteverket genomför registerkontroller utan att det måste till dörrknackning och utredning av vilka bidrag som lyfts.

– Det är en ganska stor operation men med tanke på de ekonomiska och mer moraliska värden som står på spel är det värt att göra en sådan folkräkning, säger Ulf Kristersson.

Också Sverigedemokraterna samt Kristdemokraterna har drivit frågan om folkräkning. KD-riksdagsledamoten Mikael Oscarsson har uppmärksammat problemet i flera år och pekar på att också polisen efterlyser en förändring.

Det finns exempel på vissa adresser där mer än 75 personer är skrivna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *